De woningcorporatie Woonstad Rotterdam en het jonge bedrijf Kilowatts hebben de Christiaan Helder-prijs gewonnen, met gemeente Tiel als runner-up.

In liefdevolle nagedachtenis aan collega Christiaan Helder (1968 – 2017) wordt elk jaar de ‘Christiaan Helder-prijs’ uitgereikt door Over Morgen. De prijs wordt gegeven aan een project, organisatie of persoon die een waardevolle bijdrage levert aan het aardgasvrij maken van Nederland.

Henk de Hartog, Kilowatts, is Kiemt zeer denkbaar. „Kiemt heeft aan de basis gestaan van dit succes. Zij was immers de initiator van deze samenwerking”, aldus de kersverse winnaar.

De twee winnaars ontvangen van Over Morgen 40 uur maatwerkadvies en een promotiecampagne met het doel hun initiatief verder te helpen. Woonstad Rotterdam wil het advies inzetten bij het vinden van een goede manier om kleine lokaal duurzame warmtenetten te exploiteren. Kilowatts wil graag een volgende stap zetten in de businesscase van hun innovatieve systeem Energiebunker dat kleinschalige warmteopslag realiseert.

Kiemt
The Economic Board
Stichting Milieuwet